Mărturii despre Călin Mihăileanu

Dacă doriți să contribuiți la această pagină,  vă rugăm să ne contactați pe email sau folosind formularul de mai jos! Vă mulțumim!

M.P.: D-l. Călin Mihaileanu a avut un rol deosebit in destinul meu. Este cel ce m-a selectat la repartizare de pe bancile Energeticii in ICENERG, apoi m-a trimis la bursa in Statele Unite, apoi am lucrat ani de zile cu dumnealui la lucrări in cadrul Conferinței Mondiale a Energiei împreuna cu Danut Manea si Ecaterina Ursu, colegii mei de echipa de cercetare.

A fost un om cu un suflet extraordinar, un profesionist desăvârșit si un profesor pentru noi toți care am învățat meserie de la el.

L- am îndrăgit mult si il respectam enorm.

P.R.: A fost o onoare și un privilegiu să lucrăm cu domnul Mihăileanu.

G.I: A fost un om absolut remarcabil, cu o vastă cultură , o minte clară și o inteligență pătrunzătoare. Un mare profesionist, un inginer și un cercetător de excepție.

A.L. D’G: Grande signore! Veramente fu un speciale essere umano! Grandissimo! Uno dai miei preferiti!

L.D.: Asa finete de om…!

C.F.: A fost un om deosebit,aveai o problemă întotdeauna te ajuta sa o rezolvi. A fost un om cald si bun.

V.B.: Am avut privilegiul sa accepte sa-mi fie consilier la IRMEB. O personalitate remarcabila si un OM deosebit.

I.G: Un om deosebit ,am crescut la ICEMENERG cu acest director l-am stimat foarte mult, nu am cuvinte.

M.C.O.: Un Om minunat si un Om de stiinta alaturi de parintele Constitutiei Iorgovan care i-a fost Consilier multi ani buni!

L.D. : Un bun conducator, un iubitor de oameni, un delicat, cred ca toate adjectivele limbii romane nu sunt de ajuns!

A. M.: Cel mai bun director, pus pe merit, a reprezentat tara pe vremea lui Ceaușescu la Viena pe problema energiei nucleare, asa a fost numit director la Icemenerg, cei de acolo rămânând mirați ca asa un cercetător renumit nu avea o funcție în România.  l am admirat merita pomenit, într-adevăr un om deosebit, pe toate planurile

P.D.: Eheiii …. dragi colegi …. noi astia care am lucrat la IRME si in continuare in noul sediu cu noua denumire , ICEMENERG am avut noroc ….. Nu numai Directorii i-am avut de calitate ci cam toti sefii, ca toti erau oameni cu carte bine scoliti . Eu si altii care mai mergeam cu treburi si prin alte intreprinderi , am putut face diferenta ….. Noi ….fata de multi altii, am dus-o bine ca am avut sefi buni, sefi care de multe ori lucrau impreuna cu noi …..

C. D.: L-am cunoscut foarte putin pe dl. Mihaileanu (diferenta de varsta) , dar l-am vazut luand cuvantul in plenul ultimei Sesiuni de la Paris (2006), unde putini romani se avanta in a exprima verbal pozitia despre un anumit subiect.

E.R.: Unii dintre colegii din ICEMENERG, când vorbeau despre Călin Mihaileanu, îi ziceau “Papá”, în vreme ce unii dintre tineri, îi ziceau în gluma, dar și cu admirație, “Cobra imperială”. Mă număram printre ei.

P.A.: Noblețea și delicatețea umană la superlativ, onorante atribute ale unui mare OM, punct de referință pentru noi toți, cei care am avut privilegiul de a-i fi contemporani! Amintesc intre altele, marea pasiune pentru artă a domniei sale, precum și uimitoarea calitate de minunat povestitor! Cu multă bucurie se delecta în tihnă, privind îndelung lucrările mele, după voioasa și sonora zarvă a vernisajelor din holul mare al institutului! Neprețuite amintiri!

G.I.: A fost un om absolut remarcabil, cu o vastă cultură , o minte clară și o inteligență pătrunzătoare. Un mare profesionist, un inginer și un cercetător de excepție.

M.A.: Un mare domn, peste toate meritele! Daca și la spital, când au auzit că lucrez la ICEMENERG,unde director era dl. Călin Mihăileanu, profesorul a venit să mă vadă și să-mi acorde consultatie când programările se făceau peste câteva luni! L-am adorat!

V.P.: Am retrăit amintiri și momente foarte plăcute trăite alături și împreună cu un OM deosebit, dr.ing.Călin Mihăileanu,al cărui secretar tehnic am fost mai mulți ani, până la ieșirea dânsului la pensie. Frumoși și folositori ani pentru mine, pentru că am învățat foarte multe de la un om foarte instruit și cu o cultură bogată și solidă în multe domenii.

V.M.: O minune de “OM”.

L.T.: Un bun orator, o personalitate în domeniu și un om minunat.

Gheorghe Udriște: L-am cunoscut personal în anul 1973 când după absolvirea facultății de Energetică din cadrul IPB, am fost angajat ca inginer stagiar cercetător, prin repartiție guvernamentală la ICENERG București, ulterior devenind ICEMENERG. Am lucrat la ICEMENERG sub directoratul Domnului Călin Mihăileanu până în anul 1978 când m-am transferat la fosta Întreprindere de Exploatare a Metroului, actualmente Metrorex. Am fost și sunt onorat să fi lucrat “sub comanda” acestei mari personalități a energeticii româneşti!

Elena Ratcu: Deci, făceam comunicare și PR fără să știu exact ce înseamnă asta, deoarece despre termenul de PR auzeam pe vremea aceea doar în filmele străine. La noi acest termen a început să fie folosit abia la începutul anilor ’90. Aici se cuvine să-l menționez pe Călin Mihăileanu, directorul general al institutului, care, fără să ezite nicio clipă m-a aruncat încă de la la vîrsta de 27 de ani în proiecte de anvergură ale comunicării și cooperării internaționale,dar și în activitatea CNR-CME, atît de dragă mie și unde colaborez și acum. Vedeți, pe vremea aceea șefii obișnuiau să-i implice pe cei tineri în activități de mare răspundere, ceea ce le forma caracterul, îi disciplina și îi determina și pe ei să abordeze activitățile cu aceeași responsabilitate. (din interviul in InvesTenergy)

F. Z. – Am fost onorat sa-mi încep activitatea la ICEMENERG sub conducerea unui asemenea titan al energeticii româneşti! Cuvântul domnului Calin Mihăileanu era ascultat ,atât in tara, cit si in străinătate! Pentru mine a fost un exemplu pe care am încercat sa-l aplic in întreaga mea cariera! Un gând pios pentru acest OM si recunoștință veșnica!

M .C. O. – RESPECT SI ADMIRATIE pentru personalitatea ce cu multă măiestrie a făcut din fiecare OM care îi trecea pragul biroului, fie că era inginer, tehnician sau muncitor, pe toți îi trata cu gândul că dacă a venit cu o problemă la dânsul să poate pleca cu ea rezolvată. În perioada cât a fost în acest institut toți ne simțeam adevărați colegi, aveam un OM genial în Sistemul Energetic, un OM de o mare valoare dar și cu suflet de aur pentru noi toți din acel institut. ICEMENERG era printre primii în ramura și încercam să îi calcăm pe urmele acestui Mare Om al Sistemului Energetic!!!!! Doar acei oameni tineri care au mers în urma marelui Om și oamenii maturi știau ce înseamnă să știi meserie de la un maestru al sistemului energetic românesc!!!!!

P. M. – O personalitate ce a “creionat” cu măiestrie drumul profesional al multor specialişti din cadrul ICEMENERG. Un om modest, cu o noblețe sufletească aparte, preocupat de problemele stringente ale energeticii . Mă gândesc cu respect si recunoștință la aceasta personalitate a energeticii româneşti

V.M. – O mare personalitate în domeniul Energeticii, ce director, un adevărat OM!!!!!!

P. G. – A fost un OM deosebit!

D.G. – Într-adevăr un aristocrat al energeticii româneşti.

I. T. Când ICEMENERG a fost găzduit un timp în clădirea ISPE, călătoream cu troleibuzele în care era imposibil să nu-l întâlnești dimineața pe acest SENIOR al ENERGETICII ROMÂNEȘTI, uneori discutând aprins cu unul dintre tinerii angajați, stimatul coleg Mihai Pop… Asta pe vremea când ȘEFII CĂLĂTOREAU CU MIJLOACELE DE TRANSPORT ÎN COMUN , așa cum eu l-am întâlnit și pe REGRETATUL DOMN CORNELIU BURDUCEA , DIRECTOR TEHNIC la ISPE ………………….

D. C. – Una dintre puținele personalități româneşti de talie mondială din lumea energeticii!

M. A. – Un om foarte cult…foarte smart ! Gândea pe 3 dimensiuni simultan.

E. C. – Sunt onorată și binecuvântată să fi avut astfel de oameni în jurul meu. Nu oricine are un astfel de privilegiu!

I. B. – Nu poate fi uitat un așa OM!

E. R. – Aveam 25 de ani când am fost angajată de Călin Mihăileanu la ICEMENERG, la Departamentul de Relații Internaționale. Fusesem 2 ani profesoară de engleză, habar n-aveam ce însemna energia, terminologia tehnică mă omora, dicționarele tehnice erau depășite, dl. Mihăileanu m-a aruncat de la început în prima linie și dorea performanță, iar eu încercam din

răsputeri să fac față. Nu aș fi reușit, dacă nu ar fi existat acest “aristocrat” al energeticii și primul meu mentor în acest domeniu, care m-a îndrumat în modul său inegalabil de subtilă diplomație, așa cum făcea cu toți tinerii angajați. Cel de al doilea meu mentor într-ale energeticii a fost Jean Constantinescu, un as al domeniului.

Și, pentru că nimic nu e întâmplător, și Călin Mihăileanu, și Jean Constantinescu sunt născuți în aceeași zi: 5 MARTIE!

Dumnezeu să-i odihnească!

As dori din suflet, ca toți tinerii la început de drum să aibă parte de astfel de oameni, în adevăratul sens al cuvântului.

Formular de contact pentru a contribui la aceasta pagina

Ultima actualizare 13 martie 2021

ÎNAPOI LA MENU

NOTĂ: Paginile acestui website sunt protejate Licența Creative Commons Attribution : Puteți copia și refolosi documentele, cu condiția de a menționa ca sursă acest site web: calinmihaileanu.com.

Creative Commons logo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s